Wat is betonrot?

Betonreparatie is het herstellen van beschadigingen of onvolkomenheden in het beton.Bij betonreparatie zijn meerdere methodieken mogelijk.Men onderscheidt: handmatig repareren, injecteren en spuitbeton.

Voordat tot betonreparatie wordt overgegaan dient eerst de schadeoorzaak te worden vastgesteld.Wij stellen een plan voor betonreparatie op dat antwoord geeft op de eisen die aan de gebruiksduur en aan de kwaliteit van de betonreparatie en/of aan de betonconstructie gesteld worden, de methode van betonreparatie en de te gebruiken materialen.

Betonrot is een term die algemeen gebruikt wordt voor schade aan beton. Meestal bedoelt men schade die ontstaat doordat de in het beton aanwezige wapening begintte roesten. Dit is een expansieve reactie (roest zet uit) en doet aldus het beton barsten

Hoe herkent u betonrot?

Betonrot is te herkennen aan de volgende kenmerken:

Zichtbare bewapening, d.w.z. metalen delen (doorgaans zeer verroest of al verdwenen)Afgebrokkelde stukken beton.Roestplekken rondom de bewapening van het beton.Roodbruine, donkere vlekken op het balkon.Scheuren in het beton.

Hoe kan betonrot aangepakt worden?

Betonrot kan zeer goed verholpen worden. Hierbij worden eerst de slechte betondelen verwijderd tot op de gezonde wapening. Daarna wordt de wapening behandeld met een speciale primer die verdere roestvorming voorkomt. In bepaalde gevallen zal nieuwe wapening aangebracht worden. De reparatie vindt plaats met vezelgebonden reparatiemiddelen op cementbasis. Is de te behandelen plek groter dan zal er een hulpbekisting aangebracht worden. 

De reparatiematerialen die tegenwoordig worden toegepast voldoen aan de laatste milieueisen en beschermen de wapening van binnenuit. Bij balkonvloeren wordt meestal een coatinglaag (diverse kleuren zijn mogelijk) aangebracht om de vloer waterdicht te maken en te houden.

Onze refferentie’s

Particulier, Zakelijke klant of Verenigingen van eigenaren wij leveren Totaal vakkundige werk. Professioneel vertrouwelijk.

Vraag nu gratis verblijvende offerte 

Wat kunt u van ons verwachten

Of het klein klus is of groot industriele project wij zijn altijd bereikbaar.
Bel nu vraag een verblijvende offerte en advies 

Duidelijke aspraken

Geen achteraf prijzen. Duidelijk werkzaamheden en prijzen

Scherpe prijzen

Bij Totaal onderhoud hebben we veel voordelen. Actie prijzen

100% Kwaliteit

Uw huis nog meer waard. Professioneel en vakkundig!

100% tevreden

Al 1000 klanten voor u waren zeer tevreden. 

Foto galerij over ons werk

Tevreden Klanten

Wij doen onze werk professioneel Dit is wat onze klanten zeggen:

Ons huis staat nu te koop en zal vast een stuk sneller verkopen. 

Sibel Yurt

Particulier

Duidelijke communicatie en aspraken, mooi resultaat. Goed en betrouwbaar bedrijf!

Andree Feld

Zakelijke klant

Prima werk geleverd, goed bereikbaar en goed geprijsd.

Suzan sigfrit

School Vereniging